צילום מוצרים לאמנים וגלריות

 צילום יצירות אמנות ,תדמית ותהליך עבודה לאומנים (ציורים, פסלים, עץ וזכוכית)

אין לקחת חלק מהטקסטים /להעתיק/לשכתב. זכויות שייכות לפוטו סטודיו מקס

צלם מוצרים

 

מבוא – צילום מוצרים

צילום יצירות אמנות הוא תחום צילום דיי טכני שנכנס תחת קטגוריית צילום מוצר.  מבחינת הצילום כל סוג פריט, בין אם זה עכבר מחשב או פריט אמנות, נחשב בעיניי צלם מקצועי כצילום מוצר. גם מבחינת תאורה זה לא יהיה שונה מצילום מוצר. מה שישתנה זה השיח עם האמן או לקוח שעבורו צלם מוצרים יצלם את פרטי האמנות,  היחס לעבודה יהיה טיפה שונה וגם בחלק מהמקרים המסר שינסה צלם מוצרים להעביר דרך הסיפור של האמן. לכן אפשר לקרוא לצילום יצירות אמנות כצילומי מוצר.

 

למי מתאים צילום פרטי אמנות

צילום יצירות אמנות יכול להתאים לאמנים וגלריות בעיקר או כל מי שמייצר משהו אמנותי ויצירתי, אפילו מעצבת תכשיטים שאותה אפשר גם להחשיב כאמנית. כל עוד זה לא מפעל שעושה העתק הדבר לאותו מוצר מיליוני פעמים אלא אדם שמייצר את המוצר בצורה חד פעמית ויש חשיבה יצירתית מאחורי זה או עבודת ידיים פיזית, אפשר בעיניי להחשיב כל יוצר כזה כאמן.

איזה סוגי פרטי אמנות אפשר לצלם

לרוב האמנים באים מתחומי הציור, פיסול ופסלי חיות עטויי פרחים וצמחי העונה בקנה מידה גדול שמהווים יצירת אמנות. כשמדובר על ציורים אני מדבר על כל סוגי הציורים שצויירו בכל החומרים(שמן, אקרילי וכו') , רישומים למיניהם ואיורים שכל אלה מיוצרים בדו מימד על קנבס או זכוכית למשל.  גודל היצירות יכול להיות קטן  – בגודל 20 ס"מ או גדול ויכול להגיע לשתי מטר ויותר.

צילום ציור לרפרודוקציה לציירת

מתחום הפיסול האמנים מייצרים מכל מיני חומרים כמו אבן (למשל אבן מפורסמת איטלקית קרארה), חימר וכו' ולרוב. הגדלים לרוב הם כ 10 ס"מ מהקטנים ומגיע עד למטר לרוב. כמובן שיש פסלים גם יותר גדולים בגודל של כמה מטרים ויותר.

צילום פסל לפסלת (אתי ירמיהו) -"זוגיות" באורך של מטר

כמו כן יש פסלים "חיים" – סגנון הולנדי של פסלים מפרחים עם מערכת השקיית מים שיש בעיר אשדוד.

ג'ירפה בגובה כ 7 מטר (אמן- אדוארד דולקרט)

במקרה של ג'ירפה וכל סוגי פסלים חיים באשדוד, ישנה מערכת מים פנימית שמשקה אם מים כדי שהצמחים ימשיכו לחיות. כמובן שמאונה לאונה מחליפים שוב את הצמחים.

 

 

זאת דוגמא נוספת של צמד פילים עם מערכת השקיה.

איזה סוגי אומנים נוספים ישנם שגם יכולים לעשות צילום ליצירות שלהם? אלה הם אמנים פחות נפוצים שעוסקים בעבודה עם סוגי ברזל ומתכת שונים, אמנים שעובדים עם זכוכית (ניפוח ועיבוד זכוכית) ואמנים שעובדים עם עץ.

איפה מצלמים יצירות אמנות?

צילום אצל האמן או בסטודיו לצילום

חלק מהצילומים אפשר לצלם בסטודיו לצילום וחלק אין אפשרות כזאת. הכל תלוי ממדים של היצירה. לרוב ציורים ופסלים קטנים כן מצלמים בסטודיו או אצל בעל העסק אם יש מקום.

להלן דוגמא של ציור. איפה אתם חושבים שהיא צולמה?

צילום ציורים לציירת

זאת דוגמה שיהיה לכם קשה לנחש כיוון שאפשר לעשות צילום ציור שכזה גם בסטודיו וגם אצל בעל העסק.

במקרה הזה כשהגעתי לבעלת הסטודיו, החנות שלה הייתה צרה והיא נמצאת בטיילת בת ים. האופציה היחידה הייתה לצלם בחוץ. תכננתי את השעות הכי טובות כשהשמש מהצד השני של הבניין, כדי לקבל כמה שפחות השפעה של אור יום (ובטח לא של שמש) כדי לצלם עם הפלאשים.

צילום מוצר אמנות מחוץ לסטודיו של ציירת

ההבדל הוא שכשהלקוח בא לצלם לסטודיו יש תנאים יותר מבוקרים. בחלק מהמקרים מסיבות שונות זה לא מתאפשר, ואז הצלם צריך לסחוב את כל הציוד הכבר לבעל העסק/הגלריה. אז אתם רואים שצילום מוצר כזה אפשר לעשות גם בחוץ והתוצאות, כמו בסטודיו.

אכן הייתי צריך לשחק עם הקונטרסטים ובהירויות שונות כדי לעשות יותר אחיד. הרי שהייתה לי מגבלה, וכשמאירים מהצדדים האמצע מקבל טיפה פחות אור, לכן הייתי צריך להתמודד עם זה בעריכה. אם זה היה בסטודיו, הייתי יכול לייצר תאורה יותר אחידה.

חשוב שתבינו, כשמצלמים ציור, הוא חייב להיות מואר בצורה אחידה, ולא צד אחד מואר יותר מהשני, הרעיון הוא שצריך להעביר את הצבעים ובהירויות כמו שהאמן תכנן ולא כמו הצלם חושב לנכון. בצילום תדמית לאמנים הסיפור אחר ואפשר להאיר בתאורות שונות, אבל לא בצילומי ציור.

כמו כן, ניואנס סופר קריטי בצילום מוצרי יצירת אמנות: הציור חייב להיות פלס. למה? כי אחרת אם איזו פינה שמאלית או ימנית תטה קצת יותר לאחור אז החלק אחד יהיה קצת יותר בפוקוס. כנ"ל לגבי ציר שני של ציור, זה לא רק צד שמאל וימין, זה הציר השני – אם החלק העליון של ציור מוטה קדימה או אחורה, אז חלק עליו של תמונה יהיה קצת פחות בפוקוס. דברים קטנים אך סופר קריטיים.

לכן, במקרה הזה השתמשתי בפלס אלקטרוני ומדדתי את שני הצירים.

כמו כן, בגלל שהמסגרת היא מעץ, מדיי פעם הקנבס מתוח והפריים של העץ נהייה עקום. תראו.

אפשר לצלם בכל מקום, הכל תלוי מקרה ונסיבות.

כמו כן, פן חושב נוסף בצילום ציורים, פסלים וכו' היא רזולוציה של מצלמה. יש מצלמות שעם כמות של 20 מיליון פיקסים, יש של 50 ויש גם של 100 מגה פיקסל. כשעושים צילום רפרודוקציה, חייבים מצלמה עם רזולוציה גבוהה. מצרף דוגמה של תקריב של ציור, שבו רואים עד רמת משיכת המכחול.

תקריב מהציור השלישי מלמעלה. צלם מוצרים עם ידע טכני טוב, יכול להביא תוצאות מאוד יפות שאתם תשמח שיהיה לכם. דרך אגב הציוד גם חשוב. למשל הציורים האלה לא צולמו עם עדשה רגילה, אלא אם עדשה מיועדת טכנית שיודעת לעשות מאקרו ולהטות את הצירים שלה שזה מאוד חשוב במיוחד אם הציור עומד בזווית מסוימת שלא מקבילה למצלמה.

צילום בגלריה

מקום נוסף שבו אפשר לצלם יצירות היא גלריה. בגלריה ישנם פרטי אמנות שונים, ציורים, פסלים , עבודות זכוכית וכו'. לכן הצלם מוצרים יכול להגיע לגלריה עם התאורה שלו ולהאיר בצורה נכונה את היצירה. לציור יתאים יותר תאורה שוטפת אחידה.  לעומת זאת לציוד, כי זאת יצירה דו ממדית ובהירויות הן אלה שקבע הצייר. עם זאת, אם זה פסל, חשוב להדגיש את העומק שלו והתאורה צריכה להיות יותר קונטרסטית, כשצד אחד טיפה יותר חשוב מאחר למשל.

צילומי תדמית לציירים, פסלים, אמני זכוכית וכו'

אופציה נוספת לצילום לאמנים היא צילומי תדמית שלכם. אכן חשוב להראות את יצירות אמנות שלכם בצורה המיטבית ביותר, אבל מה איתכם? אתם צריכים לחדש תמונה מקצועית לאתר, לפרופיל עסקי/רשת חברתית, חומר פרסומי, לשלוח PDF לגלריה וכו', ולכן חשוב שצלם תמית יעשה לכם פורטרט עסקי. צלם מוצרים זה משהו אחד וצלם תדמית שעושה פורטרטים זה משהו אחר. להזמין שני צלמים – אפשרות, אבל אם צלם מתמחה בצילום מוצרים ויודע לצלם פורטרטים, אתם במכה אחת מקבלים שתיים.

אפשר לצלם אמנים בזמן העבודה או בסטודיו של הצלם או בסטודיו של האמן. אני אוהב את האופציה האחרונה כיוון שזה הכי אותנטי. מצרף כמה דוגמאות של צילומי תדמית שעשיתי לכמה אמנים.

אמן בזמן עבודה על אנדרטה

האמן שבתמונה – עובד על אבן ששוקלת 20 טון.

צלם תדמית

פורטרט של פסל (אדוארד דולקרט)

דוגמא נוספת של אותו הפסל היא כשהוא עשה פסל על החוף, בסגנון מוזאיקה.

אמן עובד על הפסל בחוף הים

תקריב על המוזאיקה

מדיי פעם אפשר לתפוס פרט חשוב בתקריב, ולא את הפסל עצמו. תקריבים, במיוחד כשהאמן הכניס פרטים מעניינים, יכולים לתת עוד ערף מוסף ומשהו מעניין על שיטת עבודתו בפיסול, עבודה עם חומרים שונים ואיך נראים הפרטים הקטנים, שלהרבה אנשים זה חשוב. צלם מוצרים מנוסה יגוון בכמות התמונות השונות ויעשה גם תקריבים וגם זוויות שונות כלליות יותר של המוצר.

אם אתם ,צילומי תדמית. יעזרו לכם להציג את עצמכם בצורה הכי יפה שאפשר. צלם תדמית ידאג לתאורה  מקצועית ויערוך את התמונות, יעשה ריטוש עור וכו' כדי שתצאו בצורה מאוד מחמיאה. צלם תדמית גם עובד בפן הפסיכולוגי, הוא יודע להתחבר למצולם, מתקשר איתו כך שתהיה זרימה, שבן אדם ירגיש נוח איתו, ירגיש טבעי. כשאין הרגשה של נוחות, אתם סגורים ורואים את זה בצילומים בין אם באיך שאתם שמים ידיים, תנוחת גוף והבאת פנים, כל זה חשוב וצלם תדמית ידע קצת לשחרר אתכם, יתן לכם טיפים איזה תנוחות לעשרות עם הגוף כדי שלא תצאו יותר מלאים ממה שאתם, יידע לכוון תנועות ראש שלא יצאו לכם קמטים מיותרים וכו'. צילומי תדמית זאת אמנות בפני עצמה.

כל גוף שאתם פונים אליו עם תמונת פרופיל מקצועית שעשיתם אצל צלם תדמית מקצועי,  יציגו אתכם באור טוב ויפגינו רצינות כשאתם פונים לגוף זה או אחר, גלריה, התכתבות עם עסק או כל גוף אחר.

סוגיות שונות בתהליך הצילום של מוצרים

דוגמה לצילום פסל שמחזיר אור – פריט מבריק שמחזיר השתקפויות

צילום מוצר

פסל זוג (50 ס"מ) – יציקת גבס צבוע בצבע ברונזה. הפסל הזה והבא: אתי ירמיהו

זהו פסל קטן. אתם רואים שסוג הליטוש גורם לזה שיש החזרי השתקפויות בגלל החומר עצמו ממנו עשוי הפסל. אז אם המוצר מחזיר השתקפויות, ככה צריך להראות אותו גם בצילום. אחרת, אנשים שיביטו בצילום יחשבו שזה חומר מט, יחשבו שזה עץ או כל סוג חומר אחר. כלומר לא תמיד צריך להעלים השתקפויות.

דוגמה נוספת,  היא של פסלת אתי ירמיהו

אבן שיש ירוק מיצרי

התרנגול עשוי מאבן. האבן הזאת מחזירה השתקפויות. בזמן הצילום דיברתי עם פסלת לגבי כמות ההשתקפויות והגענו למסקנה שכן צריך להראות אבל לא בצורה מוגזמת, לכן כן יש השתקפויות בצורה מתונה. אם הייתי מאיר מקדימה, כל התרנגול היה משתקף לי חזק מאוד, לכן התאורה הייתה צדדית. הצל האמיתי מהפלאשים נשאר ולא נגזר, כי רצינו להראות תמונה ריאליסטית. צלם מוצרים מקצועי מבין בתאורה ייודע לכוון אותה בצורה "הנכונה"- כי כל מקרה לגופו. לכן אם אתם מחפשים צלם מוצרים והגעתם לשלב שאתם רוצים להציג מצגות עם יצירות אמנות שלכם, תדעו שאתם צריכים צלם שמבין בתאורה. בהמשך יש דוגמה של עבודת עץ עם ציפוי לקה והעץ כן מחזיק השתקפויות. אם העץ היה בלי לקה, הוא לא היה מחזיר השתקפויות. אם יצירת אומנות מבריקה, לא צריך להסתיר את התכונה הזאת.

עומק הוא גם פן נוסף עבודת אמנות. בתמונה הבאה אתם רואים אמן שמוצא עצים וחלקי עץ בטבע ומנסה לזהות בהם צורות שונות, הוא כמעט לא מעבד אותם, קצת מדגיש אלמנטים שונים.

 

במקרה הזה הצורה שהטבע יצר הוא סוג של יצור או דרקון, יש אחד נוסף משמאל, אילו פותח פה והימני עם פה סגור, שתי עיניים ואף. אתם רואים תאורה יותר דרמטית עם צד, כלומר יש כאן עומק לתמונה וזה מעולה ליצירה שהיא תלת ממדית להבדיל מציור. צלם מוצרים יכול להאיר בתאורה קונטרסטית וכאן החלק הימני מואר יותר כאשר חלקו השמאלי מואר אך פחות וזה מייצר עומק.

 

בחירת זווית צילום הוא גם כן חשובה. אפשר לצלם את הפריט בצורה חזיתית, אבל זה תלוי יצירה. יש מקרים שדווקא מבט על הוא עדיף יותר.

"שבלול" מהטבע

דוגמא של שבלול, נלקח פשוט מהטבע, רק במבט על רואים את השבלול, כאשר אם נסתכל בגובה עין שלו, לא נבין מה זה. יש יצירות אמנות שאפשר לצלם אותם מכמה זוויות כי מכולם מובן מה זה וגם זה נותן עוד מבט אחר שלא רואים אם מצלמים רק מזווית אחת.

המטרה של צלם מוצרים היא לזהות את הזוויות היותר מעניינות של יצירת אומנות שלא רק מחמיאה אלא גם מרא את המוצר במיטבו, הוא יבחר זווית שהכי טובה מבין 4-5 זוויות אפשריות שונות ולצלם בתאורה איכותית ולבצע עריכה טובה.

אז מה ההבדל בין צילום מוצר לצילום יצירת אומנות? ההבדל הוא שצילום מוצר מטרתו להראות לרוב את הצד הפונקציונלי-השימושי של המוצר. למשל אם זה סכין- אז להראות ידית איכותית, את הלהב החדה וכו' שזה דבר שימושי. לעומת זאת יצירת אומנות היא לא פונקציונלית/שימושית שאנחנו עובדים איתה יום יום יום (כמו עכבר מחשב, עט, סכין) אלא יותר רגשית, שנותנת לנו אווירה נעימה בבית (במקרה של ציור או פסל) או לוק יפה (במקרה של תכשיט) ולכן פרט אומנות- צלם צריך לצלם אחרת, לבוא עם ראש אחר, הוא צריך לעשות תמונה שתעביר את המסר שרצה לבטא אמן, את הצד הרגשי מה זה יעשה לנו אם יהיה לנו את היצירה הזאת. זהו הבדל מאוד משמעותי בין צילום מוצר ליצירת אומנות.

מילה אחת לגבי הרקע. ראיתם קודם שהשתמשתי ברקע אפור. מאידך, בתמונות של שבלול ודרקון השתמשתי בבד שחור. כמו כן אפשר להשתמש באביזרים שונים כדי לקשט ולייצר רקע יותר אורגני למוצר, למשל לצלם על בול עץ או איזה טקסטורה של זכוכית, ואת הרקע גם בוחרים בשלב התכנון לצילום.

לרוב צלם מוצר משתמש בפלאשים, ונדיר שיש שימוש באור טבעי, אך יש מקרים שזה לא נתון להחלטה ויש מקרים שכן אפשר להביא פלאשים ניידים עם סוללה, שלא מצריכים חיבור לחשמל.

פסל – אדוארד דולקרט

במקרה הזה של דג שהוקם בחוף הים, זוהי יצירה כבדה שהביאו במשאית, לכן כאן השתמשתי באור טבעי אחרי השקיעה. כמו כן, הייתי יכול להביא פלאשים או לצלם בשמש אבל אם יש אור טבעי, כדאי לנצל אותו.

פסל: אדוארד דולקרט

דוגמה נוספת של דולפינים שמצופים מוזאיקה, צולמו על חוף הים והם צולמו דווקא עם פלאשים, בגלל התאורה הדלה שיש בשעות הלילה, היתרון של צילום כזה שאפשר לראות את הירח וכוכבים, משהו שלא ניתן לעשות באור יום.

את הכתבה כתבתי בשבילכם אמנים וגלריות, קוראים לי מקס דופלי ואני עוסק בצילום מוצרים כמו שאתם כבר הבנתם מהכתבה.

אל תתלבטו, תיקחו צלם מוצרים שמבין בתאורה, וגם מבין את הראש שלכם, כלומר אחד שיידע להעביר סיפור שלכם דרך התמונות(לא תמיד זה קל). צלם תדמית ורסטילי שיודע לצלם גם מוצרים זה ערך מוסף שהוא יכול לתת לכם. 😊

אתם יכולים לראות את צילומי מוצר ותדמית שאני עושה באתר https://photostudio.co.il

דוגמאות נוספות של פרטי אמנות

לוחות עם ציפורים (פסלת : אתי ירמיהו)

 

דוגמא של צילום אמן זכוכית

דוגמה של צילום יצירות אמנות לאמן זכוכית. הביקוש הרב הוא דווקא לצילום ציורים ורפרודוקציות של ציורים, כלומר בין אם זאת סריקה במכשיר מיוחד שמוציא רזולוציה מטורפת ובין אם זה צילום במצלמה ברזולוציה גבוהה עם תאורה כמובן.

אמנם כשמדובר על צילום לאמנים ולא רק לציירים, מדובר לרוב בפורטרט אישי של אמן או היצירה שלו, שאפשר לקרוא לה גם צילום מוצר, במיוחד אם הוא נועד למכירה. אז אמנים לרוב צריכים את תמונות לאתר שלהם, לדפוס ורשתות חברתיות ובמקרה הזה אין צרך ברזולוציות מטורפות (אלא אם כן זה הולך להיות מודפס לגלריה בגודל של כ 2 מטר ומעלה).

לכן עם מצלמה רגילה אפשר לתעד גם את הציורים, עבודות זכוכית, עבודות עץ של אמנים ולעשות תחליף של רפרודוקציה בעזרת מצלמה ותאורה. צילום ציורים בעצם זאת תת נישה של צלם מוצרים וכדאי מאוד שדווקא צלם מוצרים, שמבין בתאורה, יצלם את הציורים ולא צלם שמצלם בפן האמנותי.

להן תמונות של אמן זכוכית – ברק אורנובסקי, הוא מייצר ויטראז'ים עבודות זכוכית בעבודת יד והתכה בתנור, והוא עושה את זה בפן האמנותי. מרכיב זכוכיות בצבעים שונים, משתמש בסטיקים ובאבקות שונות ומרכיב על גבי הסקיצה הראשונית. זהו תהליך, שאותו תיעדתי מבחינה דוקומנטרית אך גם צילמתי כמה יצירות אמנות שלו, תמונות מצורפות.

צילום זכוכית

צילום תדמית דוקומנטרי

צילום יצירת אמנות

צלם מוצרים

 

דוגמאות של יצירות אמנות בעץ

דוגמאות של עבודות עץ של אמן שאוסף את העצים מהטבע בצורות טבעיות וכמעט לא מעבד אותן, רק עושה שינוים קטנים. היצירות האלה – חלקן דומות לדמויות מהחיים שאנחנו מכירים, פיל או חיה כלשהי כמו ציפור וכו' – תראו את הצורות אם אתם מצליחים לזהות את הדמות.

חייב לציין שהתמונות האלה צולמו ממזמן וחלקן צולמו עם אור טבעי ולא בסטודיו לצילום, אלא אצל האמן בבית.

חלק מהדמויות שאתם תראו עם רקע שחור – אלה צורות ודמויות שכן צולמו בסטודיו לצילומים, כאשר הרקע השחור בעצם זה בד מסוים. הצילומים האלה צולמו עם פלאשים.

 

 

 

פרטי עץ שנלקחו מהטבע  – צילום מוצר עם אור טבעי

דוגמאות של צילום פסלים ועבודה עם אבן

להלן יצירות אמנות באבן של אמן אדוארד דולקארט. עושה יצירות אמנות בעץ ובאבן וגם משלב זכוכית. אדוארד עובד עם אבן קררה מאיטליה וגם אבנים אחרים. כמו כן עובד עם עץ זית ומעבד אותו לצורה המתאימה.

 

להלן פסלים קטנים של פסלת אתי ירמיהו שעשתה עבודות שונות באבן ובחימר. גם התמונות האלה לא צולמו בסטודיו לצילום. הייתי צריך להגיע עם כל ציוד הסטודיו שיש לי ולפרסום אותו אצלה – זה כלל פלאשים, מרככים, סטנדים, רקעים וכו' והוחלט על רקע אפור כדי לתת ביטוח לצבע של היצירות. מדובר על שתי היצירות הבאות – האישה והנחש והפנים של בן אדם.

 "האישה והנחש" מאבן שיש מיצרי הפסל הזה והבא : פסלת אתי ירמיהו

כמו שאתם יכולים להבין, הפסל הזה צולם בטבע ליד החוף עם תאורה טבעית ולא בסטודיו, צולם ממש אחרי השקיעה. חלק מהפריטים ויצירות אמנות אי אפשר לצלם בסטודיו לצילום וחייבים לעשות את זה בשטח. למשל צילום ציורים ,פסלים קטנים או כל יצירת אומנות למטרת רפרודוקציה כן כדאי לצלם בסטודיו כיוון שלצלם יש שליטה על התאורה – משהו שאין בצילומי חוץ.

 

יצירות אמנות של אמן סידור כהן – עבודה עם חומרים שונים

סידור עושה עבודות כבדות בנושא המלחמה. אפשר להרגיש את זה בעבודות שלו. סידור אמן ירושלמי, עובד עם חומרים שונים, ברזל, זכוכית, ומשלב אלמנטים שונים ביצירות שלו. הוא יצר המון יצירות ואני מציג כאן את היצירות שצילמתי לו. הצילומים לא נעשו בסטודיו לצילום, אלא אצלו בבית האמן, חלקם צולמו עם אור טבעי וחלקם עם פלאשים.

היחס שלי אל יצירות אמנות אלה בצילום לא היה יחס של צלם מוצרים – כלומר נטו טכני, אלא גם אני השתדלתי להיות יצירתי ולא מאוד טכני ולהעביר את ההרגשה שיש בעבודות אלה בנושא המלחמה. אם הצילום היה בסטודיו לצילומים, היצירות האלה כנראה לא היו נראות כמו שהן יצאו לי, הרי שבסטודיו עובדים על חצובה, לא זזים הרבה עם מצלמה, הכל תאורת פלאש פדנטית וכו' – לדעתי אסור לצלם יצירות כאלה, אלא אם זה ציורים לרפרודוקציות. מצורפות התמונות, תרגישו את האווירה

צילום יצירות אמנות

צילום יצירות אמנות

צילום לאמנים

צילום לאמנים

צילום לאמנים

צילום יצירות אמנות צילום מוצר אמנות סטודיו

צילום יצירות אמנות צילום מוצר אמנות סטודיו

צילום יצירות אמנות צילום מוצר אמנות סטודיו

צילום לגלריות

צילום לגלריות

צילום לגלריות

צילום עבור אמן בעבודת עץ, ניפוח זכוכית, יצירות יודאיקה

האמן הבא שעשיתי לו צילומי סטודיו בחוץ היו לאמן בשם רון חובב. רון מייצר יודאיקה, עובד במחרטה ומייצרת קופסת אתרוג וגם מזוזות מאוד יפות מעץ. כמו כן, רון עובד עם זכוכית – מנפח זכוכית.

כצלם סטודיו, עשיתי לרון גם צילומי מוצר עם פלאשים וגם צילומי תדמית וגם תיעדתי את תהליך היצירה, שזה בפני עצמו תהליך מאוד מגניב. צלם מקצועי צריך לדעת גם לצלם בשטח, להביא ציוד צילום ולעשות עבודה יפה – במקרה הזה במעבדה של האמן.

עשיתי צילום בזמן שרון עבד על המחרטה, ועשיתי הקפאת חלקיקי עץ שעפו באוויר. כמו כן, צילמתי אותו מנפח זכוכית ותהליך עבודה עם זכוכית, התכה שלה ויצירה של משהו בעל משמעות. את התמונות האלה כמעט ולא היה ניתן לעשות בסטודיו לצילומים – איך אפשר להביא זכוכיות- דבר כה שביר, בלון גז ומכשיר להוצאת אש, מחרטה וכו' – הרי כל היופי זה האווירה האותנטית ששוררת במקום בו נמצא האמן וקשה לשחזור בסטודיו לצילום, שמתאים יותר לצילום פורטרט עסקי.

כצלם מוצר  עשיתי צילום נוסף לקראת הסוף – כמה תמונות של  מזוזות (עבודת עץ) ועבודות ברזל – פמוטים שרון עושה, עם פלאשים על רקע מתאים.

להלן מקבץ תמונות של רון וצילום מוצרים ויצירות אמנות שהוא מייצר

צילום פורטרט של אמן

צילום תדמית לאמן

צילום תדמית לאמן צילום יצירות אמנות

צילום יצירות אמנות צילום יצירות אמנות

איך מייצרים כאלה תקריבים עם פרטים שלא רואים בעין כי הרי זאת יצירה בגודל של 1-2 ס"מ ברוחב? כצלם מוצרים אני משתמש בעדשות מאקרו כדי לעשות תקריבים שאי אפשר לעשות עם עדשה רגילה. כמו כן אני משתמש בכמה עדשות מאקרו ומתאים אותם לאותו סוג צילום, כבחירה של צלם שמתאים ציוד שמתאים לאותו הצילום.

צילום תקריב של אמן בתהליך יצירה צילום יצירות אמנות

 

צילום ציורים לציירת ואמנית זכוכית

צילום לאמנית דליה (Dhalia OG) – ציירת ועובדת גם עם זכוכית, בציור עובדת עם טכניקה מעורבת. הייתה לי ההזדמנות לצלם לדליה ציורים שלה. צילום ציורים זה לא כזה פשוט כפי שזה נשמע. העניין הוא שאם לא סורקים את הציור במכונה מיוחדת, צריך לקחת בחשבון מספר דברים. בין אם מדובר בצילום לרפרודוקציה, ובין אם זה לארכיון של אמן, בצילום ציור יש לדייק במספר דברי.

הדבר המאוד קריטי זה זווית צילום. הזווית בה מוטה הציור חייבת להיות זהה לזווית המצלמה או הפוך, כלומר להתאים את זווית המצלמה בדיוק לזווית האנכית של ציור, אחרת יהיה עיוות שיצריך תיקון בפוטושופ ופגיעה בפיקסלים עקב מתיחה.

כמו כן, דבר קריטי נוסף זה תאורה. בפוסט הזה למעלה ראיתם ציור ראשון. האם צולם עם תאורת פלאש או תאורה טבעית? אתם בטח חושבים שהתאורה הכי טובה זה אור טבעי. ממש לא זה המצב. הצילום ההוא שעשיתי למטרת רפרודוקציה( להדפסה על חולצות, זכוכית וכו') עשיתי עם פלאשים בסגנון צילום סטודיו, בצורה כזאת שכל הטקסטורה של הקנבס תיראה בצורה טובה, וזה לא כזה פשוט בכלל נושא אי-אחידות של תאורה לאורך הקנבס – ולכן באתי בחשיבה של צלם סטודיו שמצלם אצל הציירת בסטודיו שבו היא מוכרת את הציורים שלה. במקרה הזה של דליה, הצילום היה דווקא באור טבעי. החיסרון של שיטה זאת היא שאפשר לקבל חוסר קונטרסט ואז יראו פחות טקסטורה וגם פחות רוויה לצבעים. תדונו בעצמכם, תראו את ההבדלים בין שתי הגישות – צילומי סטודיו מול צילום בתאורה טבעית.

תמונה אחת אחרונה של ציירת דליה – זאת תמונת פורטרט שלה בבית שלה, שבו ממוקדם גם הסטודיו. את הפורטרט עשיתי עם תאורת פלאשים כצלם סטודיו עם תאורה רכה, מקווה שישמש אותה בהמשך. תמונות אווירה כאלה של פורטרטים הם סוג של צילומי תדמית לאמן שיכולים לשמש אותה באתר ורשתות חברתיות וחוברות וכל חומר שיווקי או למטרה אישית.

צלם סטודיו

צלם סטודיו

צילום יצירות אמנות

צילום יצירות אמנות

צילום ציורים ורפרודוקציות

צילום ציורים ורפרודוקציות

צילום תדמית לאמנית וציירת

צילום ציורים ורפרודוקציות עם ערך היסטורי

להלן דוגמה אחת של צילום ציור עם ערך היסטורי ומשפחתי

זהו סיפור של צילום ציור שיש לו היסטוריה. המטרה שלי כצלם מוצרים הייתה לתעד את הציור בדיוק, אחד לאחד כפי שהוא במציאות.

הסיפור של הציור מעניין, כיוון שהתחיל ב ~ שנות 30 של מאה קודמת. היה צייר בשם משה קסטל, וכמו לכל הציירים ואנשי אמנות, היה לא קל להתפרנס( המצב דיי דומה גם היום לאמנים מתחומים שונים). אז החליטו בחברה לעזור לו, לקנות כרטיסים ולהגריל בין הכרטיסים, ככה הצייר יקבל כסף ומישהו אחד יזכה בציור. אז מי שזה בציור הזה זה אבא של לקוח שלי, שבזמנו השתתף בהגרלה.

כשהגעתי לאבי לעשות צילום, היה לו חשוב להעביר את הציור בצורה מאוד מדויקת. מה שהתברר, שהלקה ירדה בחלק מהתמונות, והיה קצת קרעים בצבע ופגם קטן והייתי צריך לפתור את זה, הרי שהמטרה הייתה לשמר יצירת אמנות של פעם ולשכפלה לקנבסים.

צילמתי שתי גרסאות, אחת עם אור טבעי צדדי והשנייה עם פלאש שהוא בצורה כזאת, שלא יראו האזורים בהם חסרה לקה, וכל זה תוך כדי צילום, לא משהו שתכננתי לעשות בעריכה. ואכן, שתי הגרסאות יצאו טוב, פשוט הגרסה של האור הטבעי נראית אחרת. לעומת זאת, הגרסה עם הפלאש יצאה קצת יותר קונטרסטית אבל ממוקדת למרכז, לעומת גרסת אור טבעי שהתפזר בצורה יותר אחידה על הציור.

האתגר עם צילום באור טבעי היה כזה שבאור ישיר(ולא צדדי) היו רואים את הכתבים בהם ירדה הלקה, לכן נבחר לצלם עם פלאש מהצד, כדי "להסתיר" אותם ואכן זה עבד.

כתוצר סופי, התמונות עברו עריכה והודפסו קנבסים והלקוח שלי שרצה לשמר יצירת אמנות יצא מרוצה.

בציור אתם רואים מספר אנשים השוהים בבית כנסת ישן

להלן שתי הגרסאות, אור טבעי וגרסת פלאש

 

צילום רפרודוקציות

צילום מוצרים ויצירות אמנות

גרסת האור הטבעי לא עברה ריטוש כי נבחרה הגרסה עם הפלאש

אכן צילום  ציורים ורפרודוקציות דורש ידע טכני רב מצלם מוצרים, יש צורך להבין בנושא התאורה, השתקפויות לא רצויות, בעריכה של ציורים ישנים כדי להביא אותם למה שהיו פעם. תחשבו שלפני 100 שנה הציור הזה היה נראה יותר קונטרסטי, צבעוני, פחות דהוי והמשימה שלי כצלם מוצרים להחיות את הציור ולהביא אותו למצב של פעם כשהיה חדש. כמו כן חשוב לשמר קווים ישרים ומאונכים בכל הצירים, זה חיוני לצילום רפרודוקציות

 

צילום ציורים לרפרודוקציה עבור משפחה ליצירת אלבום

במקרה הזה הפרויקט היה "לתעד" את הציורים של אמא של לקוחה שלי. אמא שלה ציירה הרבה ציורים בשביל הנפש במהלך השנים. הלקוחה שלי החליטה לעשות זיכרון עבור האמא שלה ויחד עם האחיות להוציא ספר משפחתי שבו יהיו כל הציורים שאמא שלה ציירה. זה נותן הרגשה מיוחדת, זה מעלה זיכרונות על האמא ועל איך שהיא אהבה לצייר ועל כל המחשבות שעולות כשמסתכלים על כל ציור וציור. כלומר יש כאן ערך משפחתי והיסטורי והיה חשוב לעשות אחד לאחד כמו שאמא שלה ציירה, כדי שגם בדפוס זה יצא בול.

במילים היותר מקצועיות של צלם חשוב לי להגיד שהיה חשוב לשמש כאן צבעים, לעשות כיול צבע לפני תחילת צילומים ולהתעסק נקודתית בכל צבע וצבע שהיה נראה לנו רווי מדיי או דהוי מדיי, הרי שאין ללקוחות מסכים מקצועיים כמו שיש לצלם, שמעביר בדיוק את הבהירות והצבע הנכון וצריך להתמודד עם זה. למשל לקוח יכול לחשוב שהתמונה בהירה או כהה מדיי, רוויה מדיי או הפוך לא מספיק צבעונית וצריך לזכור טוב מאוד מה היה הציור בפועל כשצולם, האם הוא בפועל היה בהיר או שצוייר במכוון ככהה. בנוסף לדיוק בצבעים צריך גם לדייק בבהירות.

דבר נוסף שמאוד חשבו שכל ציור שהוא בגודל אחר, צריך שהמצלמה תהיה מאוד סימטרית לא רק כלפי שמאל ימין אלא גם במרכז האנכי של התמונה, אחרת יהיו עיוותים לא רצויים. אני אישית מודד גם את הציורים עצמם עם פלס וגם את גובה המצלמה וגובה אמצע הציור. כלומר המשימה של צילום ציורים גם לא לאמנים אלא לאנשים רגילים היא לא טריוויאלית בכלל כיוון שיש עדיין את הדרישות הגבוהות. כשמצלמים רפרודוקציות, חשוב לשמור על מקצועיות ולהשתמש בין היתר במצלמה שמוציאה הרבה מגה פיקסלים וגם לעבוד עם תאורה בבאלאנס לבן נכון(לא לעשות צהוב מדיי או כחול מדיי ) ולעבוד עם מכשיר כיול מיוחד וגם לשמור על בהירות.

להלן כמה תמונות של ציורים מהפרויקט. זה היה פרויקט מאוד אישי ללקוחה ואני שמח שעברנו אותו ביחד

צילום לרפרודוקציה צילום יצירות אמנות צילום ציורים

צילום לרפרודוקציות צילום יצירת אמנות- ציור

למשל יש לפעמים תמונות עם גוונים דומים, כמו ציור של הדיונות או אדם שיש לו גוונים דומים של חום, חשוב שתהייה הפרדה בין הצבעים, גם לדאוג לזה בעריכה. נושא צילום רפרודוקציות הוא מעניין ויש לו ערך אישי לפעמים וחשוב לעשות את הצילום בצורה הכי מקצועית שאפשר.

מוזמנים לראות באתר שלי קטגוריות אחרות של צילומי יצירות אומנות, רפרודוקציות שעשיתי ולבדוק עוד כתבות בנושא זה בבלוג. אם יש לכם יצירת אמנות שתרצו לצלם, מוזמנים לשוחח.

צילום לאתר הכרויות צילום לאתר הכרויות צילום פורטרטים ותמונות פרופיל לקבוצות מושגים בצילום- מדריך לצלמים המתחילים והמתעניינים מושגים בצילום- מדריך לצלמים המתחילים והמתעניינים