צילום אוכל לשפים ומסעדות • צלם אוכל מראה דוגמאות והסברים

אין לקחת חלק מהטקסטים /להעתיק/לשכתב. זכויות שייכות לסטודיו לצילומים מקס

כמה תמונות אוכל אנחנו רואים בכל יום? אולי כבר התרגלנו ואנחנו כבר לא סופרים או שמים לב, אבל תמונות אוכל הם לגמרי חלק מסדר היום שלנו. אנחנו רואים תמונות על אריזות מוצרי מזון, על שילוט  חנויות לממכר מזון, במודעות פרסום וכמעט בכל מקום בו אנו נמצאים ניתקל בתמונת מאכל. מאחורי כל תמונה טובה עומד צלם אוכל מומחה בתחום צילום אוכל שהוציא מתחת ידיו תמונות איכותיות, טובות והכי חשוב – שעושות את העבודה שלהן.

מטרות שונות בתחום צילום אוכל

צילום אוכל ממלא מספר תפקידים חשובים מאוד. התפקיד הראשון הוא תפקיד שיווקי. איך נציג אוכל שאנו מוכרים במסעדה ללקוחות פוטנציאליים? איך ניתן לתפריט שלנו נימה אותנטית, כך שכאשר בוחרים מנה רצויה הלקוח יראה מה הוא בוחר ויחליט מה הכי מתחשק לו לאכול עכשיו? תמונה טובה עושה עבודה בצורה טובה. הצלחת המעוצבת, המנה הפוטוגנית בהחלט עוזרים ללקוח להחליט מהי המנה שהכי מתאימה לו לסיטואציה הנוכחית. הדבר אף מתבטא בעיצוב אריזות מזון ועיצוב מודעות פרסום. צילום זה הוא שלב התחלתי ונחוץ שמאפשר למעצב הגרפי להביא לעיני הלקוח את המראה האותנטי והמגרה של האוכל.

צלם אוכל

שף נמרוד נורמן

המומחיות המיוחדת של צלם אוכל

כל צלם עובר תהליך למידה ורכישת המקצוע. הוא לומד להכיר מהם הכלים השונים, מתמצא בטכניקות צילום ומשפר את התוצרים שלו. אך חשוב לדעת שיש הבדלים גדולים בין תחומים שונים בתוך ענף הצילום. אי אפשר להשוות בין עבודת צילום ילדים לתחום צילום אוכל, או לצילום אירועים. היכולות והמיומנויות של הצלם תהיינה שונות בהיבטים רבים. זאת כדי שהוא יוכל להפיק תמונות מקצועית ואיכותית בהתאם לסוג הצילום.

צלם אוכל

צלם אוכל מקצועי: אתגרים בתחום צילום אוכל

בכל תחום הצילום יש אתגרים שמאפיינים אותו. ילדים זזים ולפעמים לא קל להשיג שיתוף פעולה, בחתונות צריך להתמודד עם דינמיות ושינויים שמתרחשים בכל רגע נתון, מה שדורש דריכות רבה וערנות מקסימלית של הצלמים. ומה בתחום צילום אוכל? גם כאן יש אתגרים משמעותיים. היות ולאוכל יש מראה משלו, המטרה היא לצלם אותו בצורה אותנטית ככל שאפשר. כדי שמי שיראה את התמונה יחוש חוויה קרובה ככל האפשר לחוויה שבה רואים אוכל באופן מוישע. כאן נדרש הצלם להיות יצירתי ולבצע צילום אוכל מקצועי שמציג אוכל בצורה חיה ככל האפשר. לשם כך עליו להשתמש באמצעי צילום ותאורה מתקדמים, כאלו שיאירו מאכל באור הנכון ויציגו אותו בדיוק כמו שנרצה שהצופה בתמונה יראה אותו.

צילום אוכל

מרשים, מגרה אבל טבעי

אתגר נוסף בתוך סטודיו לצילומים הוא לשמור על מראה טבעי ככל האפשר של האוכל. אמנם אנו רוצים להדגיש בו נקודות מסוימות, רוצים להציג אותו בצורה הכי פוטוגנית שניתן, אך יחד עם זאת אנו שואפים שהתמונות תהיינה טבעיות ככל האפשר. שמי שיצפה בתמונה יחווה חוויה של אוכל, לא פלסטיקה מעוצבת ומצולמת. כאן נדרש צלם אוכל לשלב בין שתי המטרות ולבצע צילום במדויק כדי לצלם תמונות טובות באמת. תמונות שמציגות אוכל בנימה מגרה ומחמיאה ככל שאפשר, אך יחד עם זאת תוך שמירה על מראה אותנטי וטבעי.

צילום אוכל

שף ניר מסיקה

צילום אוכל: רק על ידי מומחים בתחום

אז אמנם יש צלמים רבים שמציעים שירותי צילום, אך עבור שירותי צלם אוכל מקצועי חשוב מאוד לבחור צלם שההתמחות שלו היא בתחום האוכל. צלם שמצלם מנות שף, מתכונאים או מאפים – צלם כזה יודע איך להתעסק עם האוכל ואיך לבצע כל פעולה במטרה לצלם תמונות איכותיות, מוארות ויפות לכל מוצר שעליו לצלם. צילומים אלו יכולים אף להיחשב בתור פקשוטים, שבהם יש שימוש בתוכנות עריכה על מנת להדגיש את המוצר, במקרה זה, אוכל.

 

צלם אוכל

שף עידן בושארי "פומפי"

צילום אוכל מקצועי: התרשמו מתמונות

כדי לבחור צלם מקצועי וטוב שמספק לכם שירות מקצועי שמתאים לציפיות שלכם, כדאי מאוד לצפות בתמונות קיימות. להתרשם מהביצוע ולשקול האם הצילום מתאים גם לצורך שלכם. האם הצלם הזה יוכל לספק גם לכם מענה מקצועי ולבצע עבורכם צילומים אשר נחוצים לכם ברמה הנאותה. כי בסוף התמונות מדברות בעד עצמן, וממש כמו שהפתגם הידוע טוען, שתמונה אחת שווה יותר מאלף מילים. צלם מוצרים יכול לדבר ולספר על עצמו, אך רק כשתראו תמונות שלו תדעו בדיוק מהן היכולות שלו. היופי בצילומים הוא שהצלם יכול להיות בנוסף צלם פורטרטים אשר יצלם את השף שהכין מנה ולא רק האוכל.

צילום אוכל

 צילום אוכל

שף רנן בלומנרייך קומטה

צילום אוכל עצמי מושלם – 7 טיפים

האם אתם מעוניינים לצלם מאכלים לבד והיטב? האמת, מושלם זה כנראה לא יצא, אלא אם תסתייעו בשירותי צלם אוכל מקצועי. אבל למרות זאת, בתור כצלמים חובבים תוכלו לצלם מאכלים לבד ולקבל תוצאות לגמרי לא רעות. כיצד? הטיפים הבאים יסייעו לכם להשיג זאת: 

  1. היכן לצלם? – לפני שנדבר על המנה עצמה ועל צילום איכותי שלה, איפה אתם מתכוונים למקם אותה עבור הצילום? צלם אוכל עובד בסטודיו מקצועי ומצויד היטב. אך גם לכם יש לא מעט אפשרויות. אם נעזרים בשולחן, איזה שולחן? אם אין לכם שולחן שנראה לכם מתאים מספיק, מפה עשויה להיות הפתרון. אולי על השיש? ניתן כמובן לצלם גם בחוץ ולקבל ערך מוסף כמו הנוף שבמקום, בתור רקע. 
  2. מה לצלם? – במהלך צילומי אוכל, מצלמים לרוב לא רק את נושא הצילום העיקרי. כלומר לא רק מנה מסוימת, אלא גם מגוון אובייקטים נוספים שעשויים להיות קשורים אליה או משלימים אותה בצורה מסוימת. זה מה שנקרא "סטיילינג" במונחים מקצועיים. כצעד ראשון בכך, ברוב המקרים כדאי לשים מנה בצלחת או קערה שתורמות לתמונה. אולי עם כלי הגשה (כמו מצקת) וסכו"ם בהתאם לאופי המנה. אם נהוג להגיש מנה עם רוטב מסוים שמוסיפים לפי טעם אישי, אז יתאים להוסיף צלוחית נאה עם רוטב כזה. וכן הלאה. 
  3. לחשוב באופן יצירתי – יצירתיות היא מה שנותן ייחודיות. מחד, זו עשויה להיות יצירתיות במנה עצמה, שכל מי שיסתכל בתמונה יבין. אך זו יכולה להיות גם יצירתיות שלכם כצלמים חובבים, באופן הצילום. אם המנה כוללת למשל תיבול עם רוזמרין, אולי תרצו להוסיף עלה רוזמרין לתמונה. אם זו מנה עם אבטיח, קליפת האבטיח המרוקנת עשויה לשמש כקערה מאולתרת.  
  4. להשקיע בקומפוזיציה – בכדי לקבל תמונה טובה באמת, לא מספיק "לזרוק" לתוכה כמה פריטי סטיילינג מעניינים. צריך אף לחשוב כמו צלם אוכל ולסדר אותם באופן אטרקטיבי ונאה. בהקשר זה, כדאי לשים לב בין השאר לצבעים. מחד, מאחר שאוכל הוא מטבעו דבר צבעוני וכדאי לנצל זאת. מאידך, מאחר שצבע ושילובי צבעים תופסים מייד את העין ומשאירים רושם כללי חזק. 
  5. להיות ערים למצב המנה – נכון שאי אפשר להעביר בצילום מהם הטעם, אבל מצד שני, גם לא חייבים להסתפק במראה המנה הבסיסי. למה הכוונה? אם זו מנה שמוגשת חמה, האדים שעולים ממנה עשויים להמחיש זאת וגם לתרום מבחינה אסתטית. אלה שיקולים שעשויים להיכנס בתכנון אופן הצילום. בהמשך, תוך כדי הצילומים השונים שתבצעו, כדאי לשים לב גם לשינויים במצב המנה. אם נחזור לדוגמת האדים – האדים לא יישארו שם זמן רב (אלא אם ישנו מתקן חימום ששומר על הטמפרטורה). אגב, שימו לב למרחק מאובייקט הצילום. אוכל נהוג לצלם ממרחק קרוב יחסית, אחרת לא רואים מספיק פרטים. 
  6. להבטיח תאורה טובה – צילום אוכל מקצועי, חובבני ולמעשה כל צילום באשר הוא, מושפע מאוד מאופן השימוש בתאורה. לגבי זה מקובל ומומלץ להאיר היטב אך לא בצורה ישירה. לכן לא כדאי למהר ולהשתמש בפלאש, אם בכלל. כמו כן, בתור צלמים חובבים, עומד לרשותכם שפע אור טבעי, באמצעות פתיחת חלונות וכמובן בצילום בחוץ. 
  7. להשקיע בחצובה – נכון, אפשר לצלם אוכל באופן סביר אפילו עם סמארטפון שמחזיקים ביד. אבל גם עבור צילום כחובבים, כדאי להשקיע בחצובה. אפילו חצובה בסיסית ולא יקרה, תשדרג יכולות הצילום שלכם. הדבר מתאים מאוד כמובן, עבור אובייקטים סטאטיים לצילום כגון אוכל. ואגב – ניתן לחבר לחצובות גם טלפונים סלולאריים. 
איך לאתר לוקיישן לצילום? איך לאתר לוקיישן לצילום? צילום לרופא אורטופד צילום פורטרטים טיפים לצילום מקצועי – כן, גם אתם יכולים!