צילום מוצרים בתנועה

איך צלם מוצרים יכול לייצר תמונה דינאמית שתופסת עין של לקוח

אין לקחת חלק מהטקסטים /להעתיק/לשכתב. זכויות שייכות לסטודיו לצילום מקס

מבוא

צילום מוצרים היא נישה שקיימת המון עשרות שנים. עד תחילת שנות ה 2000 צילום מוצרים לרוב התבצע כמשהו סטטי. כלומר הצלם או צוות הפקה/איש קרייטיב היו מארגנים ומסדרים את הסט, והצלם היה מבצע התאמות תאורה, זוויות צילום וכו' כדי לקבל תמונה יפה של המוצר שהיה מיועד לפרסומות. בסביבות שנות ה 2000 התחילו להופיע בשוק פלאשים שיודעים להקפיא תנועה וצלמי מוצר התחילו לקחת את זה קדימה זה איפשר להם לעשות צילומים ברמה אחרת , יותר דינאמיים ומעניינים, שיכולים לתפוס תשומת לב של הלקוח הפוטנציאלי, בין אם זאת מכונית או מוצר קטן כמו בקבוק שתייה של קולה.

כל זה קרה בגלל טכנולוגיית IGBT או אחרות והיו 3 חברות רציניות שהצליחו ליישם את הטכנולוגיה בפלאשים ומרכזיות חדשות( Paul C buff, Broncoor, Profoto) בלי להיכנס לדגמים ועניינים טכניים. בחלקם היה אפשר גם לכוון אם לשמור על "טמפרטורה" קבוע או מצב של "הקפאה" אבל אז הטמפרטורה יכולה לסטות לכיוון יותר צהוב או כחול, סטייה קלה יחסית לתיקןן בפוטושופ. הרבה מצלמי סטודיו משתמשים בפלאשים הרגילים ומעט מאוד קונים את הפלאשים היותר יקרים שיודעים להקפיא תנועה.

צלם סטודיו - צילום מוצר בתנועה

התרומה השיווקית של צילום מוצרים בתנועה

לפעמים אתם נוסעים במכונית ורואים שלטים של חברות שונות, בינלאומית וכאלה שהן בארץ, של משקאות. חברת משקעות משתמשות לא מעט בשלטי חוצות עם תמונות של משקה כשיש טיפות מיץ מוקפאים סביב המוצר. התמונות האלה הן דיי דינאמיות, להבדיל מתמונה של בקבוק עומד על משטח, ולכם יש יותר פוטנציאל שיווקי לתפוס תשומת לב של לקוח, להבדיל מצילומי פקשוט פשוטים של המוצר.

הציוד של צלמי סטודיו היום מאפשר ליישם טכניקות כאלה ולייצר כל סוג של תנועה בהקפאה. למשל, חברות קוסמטיקה לפעמים משתמשות בפרסומות שלהן בתמונות של מוצר קוסמטי כאשר יש אלמנט דינאמי בתמונה. למשל הפודרה(האבקה) שיש במוצר קוסמטי, משתמשים בה כדי לייצר תמונה של מוצר כאשר הפודרה מפוזרת בתנועה והוקפאה, למשל עם מברשות, שיש להן מאות שערות ויכולות לגרום להרבה חלקיקי פודרה לעוף באוויר. נכון, זאת תמונה יותר יצירתית ובחלק מהפעמים מתאימה לאופי הפרסומי של חברת מוצרים.

צלם מוצרים - מוצר בתנועה

מנהלי השיווק של חברות גדולות רוצות לייצר אימפקט, כלומר אפקט ויזואלי, לא רק בטקסט. היום יותר רואים מאשר קוראים. כשאתם בתנועה, מצליחים לקרוא כמה מילים תוך כדי אבל את התמונה קולטים מייד ומהר ומבינים את המסר יותר מהר מהטקסט. לכן אימפקט ויזאולי חשוב לכל מנהל שיווק של חברה.

אנשי קריאייטיב, שיושבים בחברות גדולות כמו BBDO, DDB, Ogilvy ואחרים, שחושבים מא' עד ת' על פרסום ברנד מסוים, מגבשים רעיון לחברה, טקסטים, באיזה ערוצים הפרסומת תופיע , גרפיקה ותמונה. חשוב שהאלמנט (התמונה, ה Image) אחד בתוך כל השרשרת הזאת יהיה טוב כמו כל שאר האלמנטים. אחרי גיבוש רעיון, לחברה גדולה יהיה איזשהו סקאצ' ותיאור מה בדיוק היא תרצה שיהיה בתוצאה הסופית, תיאור ושרטוט שתמסור לצלם מוצרים כדי שיבחן את זה. כלומר צלם סטודיו בסוף רק מבצע את הרעיון שגיבשה החברה. לעומת זאת, בחברה קטנה לא תמיד זה קורה והרעיון יבוא מצד הצלם. מה שחשוב בטוח זה שהתמונה של המוצר צריכה לצאת טובה ולפי הדרישות, כדי שמסע פרסום יצליח.

סוגיות טכניות בצילום מוצר בהקפאה בסטודיו לצילום

מבחינה טכנית, יש הרבה סוגיות לצלם מוצרים. למשל, אם המוצר הוא מתכתי, הוא מחזיר השתקפויות. צלם סטודיו צריך לטפל בזה בזמן צילום מוצר עם מרככים מסוגים שונים. תכשיטים ושעונים וגם מוצרים רבים אחרים שעשויים ממתכת, כולם צריכים טיפול מיוחד של הצלם. לעומת זאת מוצרים כמו ביגוד לא מחזירים השתקפויות ויותר קלים לצילום.

כמו כן על צלם מוצרים מנוסה חובה לייצר עומק לתמונה, הרי שהתמונה היא מדיום דו ממדי, צלם צריך ליצור עומק ע"י אור וצל, למשל לייצר גרדיאנטים- מעבר הדרגתי בין אזור בהיר לאזור כהה על המוצר עצמו. כמו כן, אפשר לטפל גם ברקע, למשל ע"י הדגשת "כתם" מאחורי המוצר, או רקע בסגנון גרדיאנטי. בניגוד לצילום מוצרים לאמזון, שהרקע לרוב לבן,  במקרה של צילום לפרסומות צריך לייצר רקע מעניין יותר.

הקפאת חלקיקים של מוצר קוסמטיקה או בועות מים מתחת למים, הקפאת חלקיקי/טיפות מים מסביב המוצר, כל אלה דורשים שהציוד של הצלם יהיה דיי מתקדם. הרבה פלאשים בשוק לא יודעים להקפיא תנועה. איך תדעו אם צלם מוצרים יש לו ציוד כזה? רק אם תשאלו, כיוון שבאינטרנט, בגודל קטן, אי אפשר לראות מריחה של טיפת מים או משהו שהיה בתועה. אבל אם תגדילו ל 100%, תראו שהמים או כל אלמנט אחר שאף בתמונה, לא חד אלא מטושטש ויש סוג של פס אחריו, זה בדיוק ההבדל בין פלאש שיודע להקפיא תמונה לבין אחד שהוא לא. לפעמים, אם המריחה היא מאוד רצינית, אז אפשר לראות אותה גם באתר של צלם מוצר.

יש גם אלמנטים אחרים שקשורים כמו הרזולוציה של המצלמה, שהיום קצת פחות רלוונטי, כיוון עם כל מצלמה היום אפשר להדפיס שלט חוצות, הרי שמה שקובע זה גודל שלט חוצות יחסית למרחק ממנו. לכן מצלמה עם הרבה מגה פיקסלים זה יותר העדפה של צלם סטודיו מאשר של הלקוח, שלא בקיא בדברים אלה. מה שיותר חשוב אולי, זה דווקא הצבעים שיוצאים מהמצלמה, כי כל חברה יש לה את color science משלה, והצבעים של אותו המוצר יראו טיפה אחרת. לכן חשוב שצלם מוצרים מקצועי ישתמש במכשיר המכייל צבעים, מן טבלה של ריבועים, שמצלמים ואתה מכיילים כדי שהצבעים יצאו מדויקים. צילום מוצרים לאתרי אינטרנט, חנויות ואתרי מסחר, לא דורש הרבה מגהפיסקלים, הרי שבסופו של דבר זה יהיה באתר ברזוליציה של 2K במקרה הטוב, כאשר 20 מגהפיקסל זה מעל ומעבר לדרישה הזאת.

שימוש בפרספקטיבות מיוחדות אפשרי ע"י עדשות מיוחדות או מצלמות טכניות. מדובר על תמונות בהם המוצר מוצר כ Hero shot, לרוב מצולם מלמטה, כדי לייצר אפקט של "גיבוריות" של מוצר, בטח ראיתם זוויות כאלה בפרסומות.

נכון להיום, כשהרבה חברות עברו למצלמות בלי מראה(מירורלס), צלם סטודיו צריך לדעת ולוודא שהוא עובד עם שאטר מכאני ולא אלקטרוני בצילום מוצרים בתנועה, כיוון שצמצם אלקטרוני יחסית איטי לסריקה וישבש תמונה ויכול לייצר אפקטים לא רצויים כשמדובר על חלקיקים בהקפאה בתנועה מהירה.

 

דוגמאות של מוצרים בהקפאה

בשוק מוצרי הקורנפלקסים, מאוד אוהבים להשתמש בחלב בהקפאתם בתמונה, או לזרוק את מרכיבי הקורנפלקס באוויר ולנסות לתפוס פעם אחת מתוך 100-200 זריקות אחת שתצאה מעניינת, כי הרי כשיש משחק של זריקת נוזלים, תמיד יצאה משהו לא מצופה. צורות מים/נוזלים שונות מיוצרות ותלויות באיך שהצלם יזרוק/ישפוך את נוזל, ולכן כל פעם תצאה צורה אחרת. כמו כן, בסטודיו לצילום לצלם יש כל מיני אביזרים, שהוא בונה לעצמו במהלך הקריירה שלו, כדי לקבל צורות שונות של נוזל, מתקנים שונים פשוטים בצורות שונות, שמייצרות צורה אחרת של נוזל.

צילום מוצרים בשילוב עשן בתנועה

הצלמים שבטופ הרמה העולמית מייצרים מתקנים שונים לערבוב, זריקת נוזלים כדי לקבל עקביות, ככה שכל שוט הבא יהיה מאוד עקבי. מדובר על מומחיות על בעבודה עם נוזלים וזה דורשת מתקנים מיוחדים, חלקם אפשר לקנות, כמו משאבות ששואבות מים מאמבטיה וכאלה שמזריקות/שופכות מים בצורה קונסיסטנטית.

עבודה עם נוזלים בסטודיו לצילום דורשת מיומנות מיוחדת, בדומה לצלם תכשיטים שזאת גם מומחיות מיוחדת של צלם מוצרים, כך גם עבודה עם נוזלים. אם העבודה של צילום מוצר דורשת עבודה עם נוזלים, בסטודיו לצילום יהיו אמבטיות בכל מיני צורות, לפעמים זה פשוט מחסומים על הרצפה, יש הרבה פתרונות שונים לזה. עבודה עם נוזלים, למשל שוקולד  שאף באוויר לצד הגלידה או פרסום לחביות צבע, דורש גם הרבה הכנות של לפני, לרוב צלם סטודיו מכסה עם ניילונים את כל השטחים בהם יהיו זריקות נוזלים, כיסוי פלאשים ומצלמות, כיוון שאם בטעות חלקיק מים נזרק לתוך הפלאש, זאת תהיה הפעם האחרונה שהוא יעבוד, לכן כללי זהירות מיוחדים דרושים בצילום מוצרים עם תנועה והקפאה להבדיל מצילום חלקיקים שהם לא מים, כמו קורנפלקס או כל מוצק אחר, כמו זריקת סוכריות עדשים בצבעים שונים, שלא מהווה סכנה למצלמה.

צילום מוצר בתנועה - שילוב בועות מים

עבודה עם רקעים חשובה, בין אם זה רקע אמיתי או דיגיטלי. צלם סטודיו יבחר רקע שיתאים, יאיר אותו בצורה מיטבית. לפעמים רקע של חומר טבעי תתאים – כמו עץ, לפעמים של שיש או מתכת מוברשת למוצר אלקטרוני, כלומר בוחרים את הרקע כתלות במוצר המצולם. למשל שעון יכול להיות מצולם עם מים שמושפרצים עליו, כיוון שהוא חסין מים, מאידך יכול להיות על בול עץ או פחם- משהו מהטבע , כדי שהשעון עצמו יבלוט.

שמחתי לכתוב עבורכם את הכתבה, צלם סטודיו מקס

צילום תכשיטים במשרד של מעצב תכשיטים צילום אופנה צילום אופנה צילום מכון קוסמטיקה ויופי