טכניקות צילום – חשיבות, השלכות והקשר לסגנון

הצילום הוא בבסיסו פעולה טכנית ולכן, טכניקות צילום הן דבר שעומד במרכזו. ניתן לומר, שהן חלק מ"ארגז הכלים" של הצלם המקצועי. כיצד הן משתלבות בתמונה הרחבה יותר של עולם הצילום, שהוא בכל זאת לא רק תחום טכני?

טכניקות צילום – האפשרויות הרבות

לרשות צלמים מקצועיים עומד מגוון רחב של טכניקות צילום, שמהן הם יכולים לבחור לשם השגת המטרה הרצויה. ישנם צלמים אשר מעדיפים להשתמש בטכניקה אחת, אך צלמים רבים מעדיפים לשלב ביניהם בשביל להשיג את התוצאות הטובות ביותר. עוד היבט חשוב של טכניקות הצילום המתקדמות, הוא שהן מאפשרות להשיג תוצאות מהירות, שדורשות כמה שפחות עיבודים לאחר מכן (ריטוש, פוטושופ וכדומה). גם פעולות עיבוד אלה על התמונה המוגמרת, הן סוג של טכניקות חשובות עבור מקצועני צילום.

טכניקות צילום הקלאסיות מתבטאות למשל בדברים כגון תאורה, חשיפה, פוקוס, זום ועומק שדה. אלה היבטים טכניים, שמקבלים ביטוי נרחב בצילומים כמו צילומי מוצר מסוג פקשוטים. אם כי לשימוש בהם יש גם השלכות אמנותיות. כל אחד מתחומי הטכניקה האלה, הוא גם עולם רחב בפני עצמו. אם ניקח לדוגמה את הנושא הבולט במיוחד של תאורה, יש כאן אפשרויות רבות לגבי פיזור התאורה בחלל המצולם, עוצמות תאורה, גוונים ועוד. בכדי להשיג את האפקט הרצוי מבחינה זו, צלמים עשויים להשתמש בעזרים מקצועיים מסוגים רבים. אם נדגים שוב מתחום התאורה – יש "מטריות תאורה", מבזקים, "רפלקטורים", "אוהל אור" ועוד. אך ציוד מתקדם, איכותי ואפילו יקר ככל שיהיה, לא יעשה את העבודה בעצמו. מה שדרוש בכדי להגיע לבסוף לצילומי איכות, זהו צלם מנוסה, מוכשר ומקצועי.

עבור כל נישה של צילומים, כגון צילומים של מוצרים מסוג מסוים, עשוי להיות אוסף מקובל ומומלץ של טכניקות צילום ושל ציוד עזר.

בין טכניקות צילום לבין סגנון

כמובן שהטכניקות השונות אינן מספיקות בשביל להגיע לתוצאת צילום טובה, ולכן לרוב משלימים זאת תחומים כגון קומפוזיציה. זהו מעין נושא אמנותי במהותו, אך כזה שהוא גם בעל השלכות טכניות שונות. לדוגמה: שינוי פשוט בתאורה או בזווית הצילום, עשוי להיות שינוי טכני בעל השלכות סגנון גדולות ואפילו דרמטיות. בשורה התחתונה, טכניקות וסגנונות הצילום הולכים באופן טבעי ביחד. רואים זאת היטב בעבודות של צלם תדמית למשל. אגב, מומלץ תמיד לראות תיק עבודות של צלם כך שתוכלו להתרשם ישירות, גם מיכולתו הטכנית וגם מהסגנון.

ויש גם סגנון אישי    

על בסיס הידע והניסיון שלו ברמה הטכנית, צלם יכול להתמחות בסגנונות צילום שונים ואף לפתח סגנון אישי משל עצמו. צלם פורטרטים למשל, נותן ביטוי למגוון סגנונות צילום, להיבט האמנותי של הצילום ולסגנונו האישי. זאת, בדרך כלל באופן מודגש יותר מאשר בצילום כגון צילום מוצרים שבו המצולם הוא אובייקט דומם. אך בכל מקרה, היכולות המקצועיות מתבססות על ידע וניסיון רב מבחינת טכניקות צילום. כל אלה משתלבים, להפקת התוצר הטוב ביותר שבו מעוניינים הצלם והלקוח.

פורטרט צילום יום צילומים – מאתגר יותר מכפי שחשבתם צילום מוצרים צילום אווירה – לקידום התדמית, שיפור המכירות ועוד היסטוריה של צילום מוצרים, לא רק בסטודיו לצילום