צילום קינוחים – איך עושים את זה נכון ומקצועי שלב אחר שלב

צילום קינוחים על ידי צלם אוכל מקצועי –  לאיזו תוצאה אפשר לצפות?

ישנם עסקים שבהם האמרה: "תמונה שווה אלף מילים" רלוונטית ביותר. כאשר מדובר על צילום למסעדות שמטרתו היא לשווק את המסעדה, אין ספק שתמונות של אוכל מגרה הן הדרך היעילה ביותר לשיווק מוצלח.

אין ספק שאדם שצופה בתמונה של מנה כלשהי שצולמה על ידי צלם אוכל מקצועי, אשר מביאה לידי ביטוי את האסתטיקה שלה, את הייחודיות, את הצבעים והמרקם, ירצה לטעום אותה. ככל שתמונת המנה תהיה מגרה יותר מבחינה ויזואלית, כך יותר אנשים שרואים את התמונה ירצו לטעום אותה. לכן, אם אתם רוצים לשווק את המסעדה שלכם, פרסום באמצעות מלל הוא אפשרי, אך בלי תמונות של אוכל מגרה שצולמו על ידי צלם אוכל מקצועי, הוא לא באמת יהיה אפקטיבי.

בקטגוריית צילום אוכל אפשר למצוא מגוון רחב של סוגי מנות שונות, אם יש לכם קונדיטוריה או מסעדה אשר ידועה בקינוחים המיוחדים שלה, כדאי לשווק אותה בצורה נכונה על ידי צילום קינוחים מקצועי שיפיק לכם תמונות מושלמות, מתוקות ומעוררות תאבון. במאמר הבא תקבלו את כל המידע על צילום קינוחים בצורה נכונה, למה אסור לוותר על שירותיו של צלם אוכל מנוסה בתחום עבור צילום קינוחים ולאיזה תמונות אתם צריכים לצפות מתהליך צילום שמתבצע בצורה מקצועית.

צלם מזון

קרדיט: סטודיו לצילומים מקס. צילום מנת קינוח פרווה במסעדה.

צילום קינוחים – שלב אחר שלב

שלב ראשון: תכנון והכנה מקדימים

צילום מנות בכלל וצילום קינוחים בפרט, המתבצעים על ידי צלם אוכל מקצועי, חייב לכלול כמה שלבים חשובים ביותר. בשלב הראשון, עוד לפני שהצלם יתחיל לצלם הוא יתכנן כיצד בדיוק הוא רוצה לצלם ואיך הוא ייגש לצילום, כאשר התכנון שלו יכלול את בדיקת המנה, את המאפיינים שלה, אם ההרכב שלה- האם מדובר על קינוח שכולל כמה שכבות כגון: עוגת מוס או קינוח פשוט כמו עוגה, האם מדובר על קינוח צבעוני כמו מקרונים או קינוח עם צבע דומיננטי ועמוק המייצג את הטעם הייחודי שלו. בדיקת מאפייני הקינוח מבחינת גודל, צבע, צורה ומרקם, תאפשר לצלם לגשת למלאכת הצילום בצורה טובה ומדויקת יותר ולהתמקד בפרטים הקטנים שמייצגים את המאפיינים שהופכים את הקינוח למיוחד ומעורר תאבון.

צילום אוכל - קינוח

 

קרדיט: סטודיו לצילום מקס. צילום מנת קינוח קדאיף.

שלב שני – בחירת מיקום ורקע

לאחר עבודת ההכנה המקדימה הכוללת את הבדיקות הרלוונטיות, צלם אוכל בעל ניסיון רחב היקף בתחום יבחר את המיקום שבו הוא יצלם את הקינוח ואת הרקע שעליו הוא יצטלם. הקינוח חייב לקבל את הבמה שתבליט אותו ולכן, הרקע הנבחר צריך להיות ניטרלי או כזה שמשתלב באופן הרמוני עם הצבעים של המנה. מעבר לכך, הקינוח צריך להיות מונח על כלים פשוטים עם קווים נקיים שיסייעו להבליט אותו. ישנם מקרים שבהם כלים דקורטיביים יכולים להוסיף אסתטיקה בתהליך צילום מנות. צלם אוכל מקצועי העוסק בצילום מזון מכל סוג, ידע לאיזה מנות כדאי להתאים כלים דקורטיביים לצורך צילום ואיזה מנות דורשות כלים פשוטים יותר.

 

צילום מזון

קרדיט: סטודיו לצילום מקס. צילום תקריב על גלידה ואגוזים

שלב שלישי – תאורה

לתאורה יש השפעה מהותית ביותר בצילום מזון בכלל ובצילום קינוחים בפרט. לא פעם בוחרים בתאורה רכה כדי לדמות תאורת חלון רכה ולא לייצר צל חד. מאידך אפשר לבחור בתאורה צדדית, יותר דרמטית וקונטרסטית כדי להבליט את מרקם הקינוח המצולם. תאורה רכה גורמת לפחות השתקפויות חזקות מצלחות וכלים, לכן צריך להתאים.

לעיתים קרובות צלם אוכל מקצועי יעדיף תאורה טבעית לצילום ובמיוחד אור יום רך שניתן למצוא בשעות הבוקר או אחר הצהריים. מעבר לכך הוא ישתמש לפעמים במפזרי אור שהמטרה שלהם היא למנוע צללים. תאורת שמש ישירה דרך חלון יכולה לייצר אפקט מעניין של תאורה שלא דומה לזה של תאורה מלאכותית, אך מייצר צל יותר חד. עם זאת עם התאורה היא מהצד, אז כל המנה תצא רכה מבחינת תאורה.

במידה ויש צורך לצלם בתנאי תאורה מלאכותית, הצלם ישתמש במקומות אור רכים (כגון Softbox) כדי להאיר את הקינוח בצורה טבעית עד כמה שניתן.

צילום אוכל

קרדיט: סטודיו לצילומים מקס. צילום תקריב של מנת קינוח

שלב שלישי – בחירת העדשות המדויקות לתהליך הצילום

צילום אוכל מכל סוג לרבות צילום קינוחים, דורש שימוש בעדשות ספציפיות בכדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר. בצילום קינוחים העדשות הנפוצות בצילום הן עדשות פריים ועדשות מאקרו שמאפשרות להתמקד בפרטים הקטנים. עדשות 100 מ"מ מאקרו לדוגמא, הן עדשות מצוינות לצילום מקרוב והן מאפשרות להדגיש טקסטורות כמו הקרם או השכבות בעוגה או קינוח מסוג אחר. עדשות פריים 50 מ"מ או 85 מ"מ הן עדשות שבהן ניתן לצלם מה שלמה בזוויות קרובות תוך שמירה על איכות התמונה וחדות הפרטים.

צלם אוכל מקצועי לא פעם יבחר דווקא במצלמות עם חיישן מלא וזאת בכדי ליצור עומק בתמונה אם המטרה היא לטשטש את הרקע כמה שניתן, בנוסף לצמצם הפתוח כמו 1.4 או 1.8.

שלב רביעי – קומפוזיציה וזוויות צילום

לזוויות הצילום יש חשיבות רבה בצילום קינוחים. צילום קינוחים עם קומפוזיציות ייחודיות, יכול להבליט את האלמנטים השונים של המנה:

צילום מגובה 45 מעלות לדוגמא ידגיש עומק ויאפשר לראות את כל המרכיבים של המנה.

זווית עליונה (Top-Down) היא זווית אשר מתאימה למנות עם פרזנטציה מעוצבת מלמעלה, נקרא גם מבט ציפור או flat lay. זווית זו נפוצה כשמציגים קינוחי פאי, גלידה, או מקרונים צבעוניים.

זווית צדדית היא זווית שמתאימה להדגשת שכבות של עוגות או קינוחי מוס. היא מעניקה לתמונה תחושה של מרקם ועומק. אדם שצופה בתמונה הזאת ממש יכול להרגיש את שינוי הטעמים שהוא יקבל בהתאם לכל שכבה במנה.

שלב חמישי – עומק שדה ופוקוס

בצילום קינוחים משחקים עם עומק שדה ופוקוס יכולים להפוך את התמונה ליצירת אמנות.

עומק שדה רדוד יאפשר לרקע שעליו מצולמת התמונה להיות מטושטש וכך הוא יבליט את הקינוח ויאפשר לצופה להתמקד בפרטים המרכזיים של המנה.

כמו כן, צלם מזון מקצועי ידע כיצד להבליט אלמנטים מסוימים בקינוח כגון: שכבת שוקולד או קישוטים מסוגים שונים על גבי עוגת גבינה. הפוקוס עוזר להעביר לצופה את החוויה הייחודית של הטעם הנוגעת לפרטים הקטנים ביותר שהקינוח מציע.

שלב שישי – שימוש באביזרים להשלמת המראה

ישנם מקרים שבהם צילום קינוחים ידרוש שימוש באביזרים כאלה ואחרים שמטרתם היא להוסיף אופי לצילום ולהפוך את התמונות לעשירות יותר, ניתן לשלב אביזרים שקשורים למנה המצולמת כגון: פצפוצי שוקולד, פירות טריים, שברי אגוזים ועוד. ניתן להוסיף לצד המנה כלים עדינים רלוונטיים כגון: מפיות בד, צלחות זכוכית או מזלגות ייעודיים לקינוחים שמטרתם היא להוסיף אווירה של יוקרה ואלגנטיות. כמו כן, צילום של הרגע שבו הקרם נוזל מעוגה או כאשר העוגה נחתכת וחושפת את הפנים שלה, יכול ליצור עניין ולספק את הסקרנות של הצופה לגבי המראה, אך במקביל להגביר את הרצון שלו לטעום את המנה.

צילום מזון

קרדיט: פוטו סטודיו מקס. צילום מנת קינוח במסעדה

שלב שביעי- עריכת התמונות

העריכה היא השלב האחרון והיא חשובה לא פחות מתהליך הצילום. בשלב העריכה הצלם יבצע פעולות שונות שמטרתן היא לחדד את התמונה ולדייק אותה כגון: שיפור הצבעים במידה הנכונה כך שהקינוח ייראה כמה שיותר טבעי, אך בו זמנית גם מגרה, עיבוד של התמונה שמטרתו היא להתאים בצורה עדינה את התאורה והקונטרסט בכדי להוציא את המיטב ממנה ועוד.

צילום מזון מכל סוג הוא תהליך שחייב להתבצע בצורה מקצועית, כאשר המטרה היא ליצור תמונות ויזואליות שמציגות בצורה הקרובה והמדויקת ביותר את המרקם, את הצבעים, את הייחודיות ואת כל מה שקשור למנה על מנת שהצופים בה ירגישו שהם חייבים לטעום אותה.

לכן, צילום למסעדות, קונדיטוריות או כל עסק אחר בענף המזון, חייב להתבצע על ידי צלם אוכל מקצועי ומנוסה, אשר מכיר היטב את התחום ויודע כיצד לגשת לעבודת הצילום בצורה מדויקת ונכונה ולהפיק ממנו תמונות קינוחים לא פחות ממושלמות.

צילום מזון

קרדיט: פוטו סטודיו מקס. צילום מנה במסעדה

צילום אוכל -תקריב של קינוח

קרדיט: סטודיו לצילום מקס

צילום פורטרטים ותמונות פרופיל לקבוצות צילומי תדמית עסקיים צילומים לאנשי עסקים צלם תדמית איך למתג את עצמך? דוגמאות מסטודיו לצילום ומעסק