צילום אוכל מקצועי • צלם אוכל מראה דוגמאות והסברים

אין לקחת חלק מהטקסטים /להעתיק/לשכתב. זכויות שייכות לסטודיו לצילומים מקס

כמה תמונות אוכל אנחנו רואים בכל יום? אולי כבר התרגלנו ואנחנו כבר לא סופרים או שמים לב, אבל תמונות אוכל הם לגמרי חלק מסדר היום שלנו. אנחנו רואים תמונות על אריזות מוצרי מזון, על שילוט  חנויות לממכר מזון, במודעות פרסום וכמעט בכל מקום בו אנו נמצאים ניתקל בתמונת מאכל. מאחורי כל תמונה טובה עומד צלם אוכל מומחה בתחום צילום אוכל שהוציא מתחת ידיו תמונות איכותיות, טובות והכי חשוב – שעושות את העבודה שלהן.

מראה האוכל יוצר תאבון, גם אם זה לא האוכל עצמו אלא צילומים שמציגים במסעדה או במגזין. כשם שאדם נכנס למסעדה ומריח את הבישולים, כך הוא מתרשם גם מהתמונות. אם התמונות הן תוצר של צילום אוכל מקצועי, יש לכך גם השלכות על תדמית – ניתן לשדר בצילום טוב את אופי המסעדה או השף ואיכות הצילום תרמוז על איכותם והשקעתם בפרטים. חשוב גם להבין, שצילום מזון הוא תחום רב אפשרויות. ראשית, אוכל הוא תלת ממדי ולכן לא צריך להסתפק בצילומים פשוטים שלו (כגון צילום צלחת היישר מלמעלה). כשם שהעיניים מתמקדות בפריט אוכל מסוים על השולחן, כך ניתן בצילום לבחור זווית צילום כזו או אחרת ולעשות פוקוס על חלק מסוים בפרטי המזון. כמו כן, ניתן להראות בצילום אוכל את תהליך הכנתו. כסדרת צילומים או כצילום אחד שבו רואים כמה שלבים של הכנת המזון או את רכיבי הבסיס של המנה. ניתן גם להראות תנועה בצילום, כמו בהוספת צמחי תבלין, פיזור מלח או תנועת מים בשטיפת ירקות.

מטרות שונות בתחום צילום אוכל – צילום למסעדות

צילום אוכל ממלא מספר תפקידים חשובים מאוד. התפקיד הראשון הוא תפקיד שיווקי. איך נציג אוכל שאנו מוכרים במסעדה ללקוחות פוטנציאליים? איך ניתן לתפריט שלנו נימה אותנטית, כך שכאשר בוחרים מנה רצויה הלקוח יראה מה הוא בוחר ויחליט מה הכי מתחשק לו לאכול עכשיו? תמונה טובה עושה עבודה בצורה טובה. הצלחת המעוצבת, המנה הפוטוגנית בהחלט עוזרים ללקוח להחליט מהי המנה שהכי מתאימה לו לסיטואציה הנוכחית. הדבר אף מתבטא בעיצוב אריזות מזון ועיצוב מודעות פרסום. צילום זה הוא שלב התחלתי ונחוץ שמאפשר למעצב הגרפי להביא לעיני הלקוח את המראה האותנטי והמגרה של האוכל.

צלם אוכל

שף נמרוד נורמן

צילום מזון – צילום לתפריטים לשפים פרטיים

צילום מזון לשפים הוא בסופו של דבר אמנות שמאפשרת להציג כל מנה מכל סוג, בדרך שמעוררת את החושים של הצופה. צילום מנות שמבוצע בצורה הטובה ביותר על ידי צלם מזון מקצועי יפיק את התמונות הטובות ביותר. צלם אוכל מקצועי אוחז בידע נרחב אודות תחום צילום המזון, טכניקות תאורה הנדרשות עבור צילום אוכל מסוגים שונים בכדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר מבחינת הנראות של המרקם ומבחינת העברת המסר לצופה בתמונה, בקומפוזיציה ובבחירת רקעים מתאימים.

למעשה, צלם מזון מיומן ידע איך לגשת לכל סוג מנה בצורה אופטימלית: כאשר מדובר במנה עשירה בטקסטורות כמו סלט טרי, הוא יבחר זווית שמדגישה את גווני הירקות שכולל הסלט ואת הברק של הרוטב שמוסיפים לו. אם מדובר על מנות בשריות או מנות מורכבות יותר מבחינת המרקמים, הצלם יבחר זוויות שמדגישות את עומק המנה ואת השכבות השונות שהיא מורכבת מהן בצורה הטובה ביותר, כאשר מטרתו תהיה לגרום לצופה להבין שמדובר על מנה מיוחדת שהוא חייב לטעום. כל מנה דורשת טכניקות צילום שונות ומיוחדות וצלם מזון מקצועי מבין זאת ובהתאם לכך, מתאים את תהליך הצילום, את הרקע, את הטכניקות, את הזוויות, התאורה ועוד, לכל מנה שהוא נדרש לצלם וזאת בכדי ליצור חווית טעם וויזואלית באמצעות התמונות.

המומחיות המיוחדת של צלם אוכל – צילום אוכל למגזינים

כל צלם עובר תהליך למידה ורכישת המקצוע. הוא לומד להכיר מהם הכלים השונים, מתמצא בטכניקות צילום ומשפר את התוצרים שלו. אך חשוב לדעת שיש הבדלים גדולים בין תחומים שונים בתוך ענף הצילום. אי אפשר להשוות בין עבודת צילום ילדים לתחום צילום אוכל, או לצילום אירועים. היכולות והמיומנויות של הצלם תהיינה שונות בהיבטים רבים. זאת כדי שהוא יוכל להפיק תמונות מקצועית ואיכותית בהתאם לסוג הצילום.

צילום אוכל למגזינים צריך לצלם בפורמט הנכון. לרוב צלמי אוכל מצלמים מונות אופקיות. עם זאת, המגזין או שער מגזין, בין אם מודפס או דיגיטלי, הוא אנכי ולכן הרבה פעמים במקום לעשות חיתוך תמונה, עדיף שתצולם מראש כאנכית. אם אלה תמונות פנים ולא כשער, אז אכן תמונות אופקיות יותר מרשימות כי תופסות שטח רוחב גדול יותר ורואים יותר טוב פרטים.

צלם אוכל צריך להתחשב בכל הדרישות שיש למגזין או טור בעיתון. מה רוצים להעביר בתמונות, האם חשוב לתעד את השף עובד עם האוכל או שיותר חשובה המנה עצמה? מה המסר שאותה הכתבה צריכה להעביר, וככה צלם אוכל ידע להעביר את הרעיון בצורה יותר טובה. אולי דווקא רוצים לשווק את המסעדה, ואז הצילום יכלול גם תמונות של המסעדה שאותה רוצים לפרסם. כלומר יש לתת מחשבה במידה ואין מיקום על אוכל עצמו.

צלם אוכל

צלם אוכל מקצועי: אתגרים בתחום צילום אוכל

בכל תחום הצילום יש אתגרים שמאפיינים אותו. ילדים זזים ולפעמים לא קל להשיג שיתוף פעולה, בחתונות צריך להתמודד עם דינמיות ושינויים שמתרחשים בכל רגע נתון, מה שדורש דריכות רבה וערנות מקסימלית של הצלמים. ומה בתחום צילום אוכל? גם כאן יש אתגרים משמעותיים. היות ולאוכל יש מראה משלו, המטרה היא לצלם אותו בצורה אותנטית ככל שאפשר. כדי שמי שיראה את התמונה יחוש חוויה קרובה ככל האפשר לחוויה שבה רואים אוכל באופן מוישע. כאן נדרש הצלם להיות יצירתי ולבצע צילום אוכל מקצועי שמציג אוכל בצורה חיה ככל האפשר. לשם כך עליו להשתמש באמצעי צילום ותאורה מתקדמים, כאלו שיאירו מאכל באור הנכון ויציגו אותו בדיוק כמו שנרצה שהצופה בתמונה יראה אותו.

צילום אוכל

מרשים, מגרה אבל טבעי

אתגר נוסף בתוך סטודיו לצילומים הוא לשמור על מראה טבעי ככל האפשר של האוכל. אמנם אנו רוצים להדגיש בו נקודות מסוימות, רוצים להציג אותו בצורה הכי פוטוגנית שניתן, אך יחד עם זאת אנו שואפים שהתמונות תהיינה טבעיות ככל האפשר. שמי שיצפה בתמונה יחווה חוויה של אוכל, לא פלסטיקה מעוצבת ומצולמת. כאן נדרש צלם אוכל לשלב בין שתי המטרות ולבצע צילום במדויק כדי לצלם תמונות טובות באמת. תמונות שמציגות אוכל בנימה מגרה ומחמיאה ככל שאפשר, אך יחד עם זאת תוך שמירה על מראה אותנטי וטבעי.

צילום אוכל

שף ניר מסיקה

צילום אוכל: רק על ידי מומחים בתחום

אז אמנם יש צלמים רבים שמציעים שירותי צילום, אך עבור שירותי צלם אוכל מקצועי חשוב מאוד לבחור צלם שההתמחות שלו היא בתחום האוכל. צלם שמצלם מנות שף, מתכונאים או מאפים – צלם כזה יודע איך להתעסק עם האוכל ואיך לבצע כל פעולה במטרה לצלם תמונות איכותיות, מוארות ויפות לכל מוצר שעליו לצלם. צילומים אלו יכולים אף להיחשב בתור פקשוטים, שבהם יש שימוש בתוכנות עריכה על מנת להדגיש את המוצר, במקרה זה, אוכל.

 

צלם אוכל

שף עידן בושארי "פומפי"

צילום אוכל מקצועי: התרשמו מתמונות

כדי לבחור צלם מקצועי וטוב שמספק לכם שירות מקצועי שמתאים לציפיות שלכם, כדאי מאוד לצפות בתמונות קיימות. להתרשם מהביצוע ולשקול האם הצילום מתאים גם לצורך שלכם. האם הצלם הזה יוכל לספק גם לכם מענה מקצועי ולבצע עבורכם צילומים אשר נחוצים לכם ברמה הנאותה. כי בסוף התמונות מדברות בעד עצמן, וממש כמו שהפתגם הידוע טוען, שתמונה אחת שווה יותר מאלף מילים. צלם מוצרים יכול לדבר ולספר על עצמו, אך רק כשתראו תמונות שלו תדעו בדיוק מהן היכולות שלו. היופי בצילומים הוא שהצלם יכול להיות בנוסף צלם פורטרטים אשר יצלם את השף שהכין מנה ולא רק האוכל.

צילום אוכל

 צילום אוכל

שף רנן בלומנרייך קומטה

להלן תמונות נוספות של אוכל יפני. כצלם אוכל, בחרתי בחלק מהתמונות לעשות תאורה קונטרסטית וממוקדת על הסושי, לעשות עליהם תקריבים ולשלב זוויות שונות. צילום מזון מצריך גישה דיי יצירתית לצילום מנות וכשמדובר בצילום אוכל יפני, הגישה יכולה להשתנות מבחינת התאורה. באוכל יפני אני אוהב לשלב תאורה קונטרסטית ולא רכה כמו בסוגי אוכל אחרים. כמו כן, תמונות אווירה של צילום שף בזמן העבודה גם טובות ונדרשות.

צילום שף בזמן עבודה צילום שף בזמן עבודה צילום תקריב על מנה צילום תקריב על מנת סושי צילום מנה יפנית

בתמונה אחרונה אפשר לראות שהרקע הוא לא שגרתי, רקע של זהב, סוג של שיש שעליו הנחנו מנה וצילמתי במבט ציפור, ממש מעל ככה רואים הרבה יותר טוב את כל הצבעים של הדגים שיושבים על האורז.

צלם אוכל מצלם מנות למסעדת דגים וותיקה

יצא לי לצלם למסעדה וותיקה בארץ אידי דגים. כל המנות של המסעדה בגדול הן חלביות, הכל מהים, דגים מסוגים שונים, פירות ים כמו קלמרי, שרימפס, מולי, לובסטרים, פסטות ועוד'. הצילום לא דרש גישה מיוחדת בגלל היותן מנות מהים והגישה לצילום הייתה רגילה, כמו צילום של מנה בשרית או של פסטה. תאורה רכה בעיקר, זוויות אלכסוניות וגם זוויות על, שתמיד מעניינות.

צילום אוכל וצילום למסעדות מצריך קצת גישה יצירתית לצילום מנה, למפעמים אפשר לטשטש דברים ברקע של כוסות וצלחות שליד, לצלם דרך הכוס, צילום על שולחן ערוך, או תקריב על חלק כלשהו של המנה. חשוב לתת את כל הזוויות האפשריות, ככה שמנצלים את כל המנה לתמונות מגוונות, גם פתוחות וגם סגורות.

שילוב רקע גם חשוב, האם ואיזו מפה תהיה על השולחן? לפעמים משלבים שיש, לפעמים מפות, או דק של עץ. אנחנו שילבנו מפה לבנה עם תבנית, שהייתה מאוד נקייה ואסטטית לצילום, ולא לקחה על עצמה תשומת לב, ככה שאפשר היה להדגיש את המנה עצמה. צלם אוכל יכול לבחור ולהציע, יחד עם המסעדה איזה רקע יהיה לצילום המנות, לבחור משהו אחיד ולרוץ עם הרקע הזה לכל הצילומים, במיוחד כשמדובר על צילום לתפריט, בו עדיף שהרקע יהיה זהה. לעומת זאת, אם המנות לא מצולמות לתפריט, אפשר להיות יצירתי ולשנות רקעים שונים, לבשרי אולי לשלב שיש אפור או דק של עץ, לחלבי מפות בצבעים ניטרליים ולשחק עם זה. שילוב של מנת דג עם כוס יין לבן וקישוט עם צדפות שונות ברקע גם תורם לאווירה.

להלן מקבץ תמונות מהמסעדה

צילום מנות פתיחה סלטים  תקריב על דג על גריל צלם מזון צילום מנת דג עם יין צלם אוכל צילום מנה מבט עליון צילום תקריב על שום

צילום קינוחים- כך תגרמו ללקוחות שלכם לא לוותר גם על הקינוח בסוף הארוחה

עוד תחום שהוא עולם בפני עצמו שבו עוסק צלם מזון מקצועי הוא צילום קינוחים. קינוחים הם מנות מורכבות מבחינה ויזואלית ולא פעם הם יכללו מרקמים מיוחדים, שכבות, מגוון צבעים שונים ועוד.

תפקידו של צלם מזון המומחה בתחום צילום קינוחים יהיה בין היתר יהיה ללכוד את כל הפרטים הקטנים שמייחדים כל קינוח וגורמים לו להיראות מעורר תיאבון.

בתהליך צילום קינוחים, הצלם יבחר תאורה רכה וממוקדת שתדגיש את הברק של המרכיבים השונים של הקינוח ואת העדינות שלהם. באמצעות קומפוזיציה מדויקת הוא ייצור תמונה שמדגישה את הצבעוניות והמרקמים של כל מרכיב שיכול להיות בקינוח כגון: קרם, קצפת, פירות טריים, שוקולד או אגוזים.

צילום מנות קינוחים דורש מהצלם יצירתיות בתכנון הצילום, בחירת רקע נקי שמתמזג עם הקינוח ומוסיף לו עומק ולפעמים גם שילוב אלמנטים משניים שמטרתם היא להדגיש את הקינוח או לייחד אותן כגון: אבקת סוכר מפוזרת, פירות טריים בצד הקינוח, מזלג קינוחים מבריק מונח ליד, מפיות דקורטיביות או כל פריט אחר, כאשר בסופו של דבר המטרה היא ליצור תמונה שמצליחה להעביר לצופה בצורה הטובה ביותר את המתיקות והעדינות של הקינוח ואת הטעם המיוחד, על מנת ליצור אצלו את ההרגשה שהוא חייב לטעום את הקינוח.

צילום מנת קינוח

אם אתם אנשי מקצוע שעוסקים בפן הקולינרי, אתם בטח מבינים שלקוחות פוטנציאלים אוכלים קודם כל עם העיניים. אם אהבתם את התמונות ואתם מחפשים את הדרך לשדרג מבחינה ויזואלית את התפריט במסעדה שלכם, או, אם אתם מציעים שירות קולינרי מכל סוג ומחפשים את הדרך לשווק את הכישרון שלכם באמצעות תמונות שישקפו את האיכות, הדיוק, האסתטיקה והטעם של האוכל שאתם מציעים, אשמח לעזור לכם.

צלם אוכל

שמי מקס מסטודיו לצילום מקס בעל ניסיון של 12 שנים בצילום מקצועי, מקווה שאהבתם את התמונות. צרו קשר ואשמח להפוך את הכישרון הקולינרי שלכם לחוויה ויזואלית שתשים אתכם בפרונט של עולם המסעדנות והקולינריה בין אם זה צילום תפריט במסעדה או שאתם שף פרטי או צריכים צילום אוכל לכל מטרה.

צילום אוכל - תקריב של קינוח

צילום מנת קינוח למסעדה

צילום שפים

שפים הם חלק בלתי נפרד מהאוכל ולכן גם הם צריכים לקבל התייחסות חוץ מצילום המנה עצמה. הרי ששפים הם העיקר, בלעדיהם לא היה קורה כלום. שף הוא זה שמכין את המנה ועד כמה שזה יהיה טעים תלוי בלו. אם שף או מסעדה ידועה רוצה להציג את המנות בתפריט שלהם, מצלמים את המנות לבד. עם זאת, כשיש כתבת תדמית על מסעדה עם שף ידוע, כמובן שליחסי ציבור ישתמשו לא בתמונה של מזון אלא דווקא בתמונה של שף.

סוגי התמונות עם שפים יכולה להיות מגוונת, זאת יכולה להיות תמונת פורטרט עסקי, בסטודיו לצילום על רקע לבן, אבל זה יותר מדיי סטרילי בשביל שף בעיניי, למרות שבחלק מהפעמים זה כן יכול להתאים לכתבה. עם זאת, כשמצלמים שף בזמן הכנת אוכל זה הרבה יותר אותנטי. זה לא חייב להיות לגמרי דוקומנטרי, אפשר קצת לביים את השף או את בעל המסעדה או אדם שמייצג אותה, ולעבוד עם ציוד תאורת סטודיו מקצועי, ולא להסתפק בתאורה שיש במסעדה שלפעמים היא לא טובה, פלאשים מקצועיים יעזרו בזה. צילום כשהשף מכין מנה, או מחזיק צלחת או אפילו מחזיק את חומרי הגלם. דוגמה לכך היא למסעדת דגים שבה השף מחזיק דג גדול מעל שולחן מעץ. זאת יכולה להיות גם מסעדה בשרית שבה השף מחזיק רצועת בשר כחומר גם, או  מריח מנת סטייק שכבר מוכנה עם מבט של "טעם" עם עיניים סגורות. האפשרויות הן רבות ביותר איך אפשר להציג את השף או את התדמית של המסעדה ע"י צילום האיש שעומד מאחורה המסעדה או המנות עצמן.

כל התמונות להלן נעשו בסגנון דוקומנטרי בלי לביים את השף עם התאורה הטבעית שהייתה במסעדה

צילום שף בזמן עבודה

צילום שפים

צילום אוכל עצמי מושלם – 7 טיפים

האם אתם מעוניינים לצלם מאכלים לבד והיטב? האמת, מושלם זה כנראה לא יצא, אלא אם תסתייעו בשירותי צלם אוכל מקצועי. אבל למרות זאת, בתור כצלמים חובבים תוכלו לצלם מאכלים לבד ולקבל תוצאות לגמרי לא רעות. כיצד? הטיפים הבאים יסייעו לכם להשיג זאת: 

  1. היכן לצלם? – לפני שנדבר על המנה עצמה ועל צילום איכותי שלה, איפה אתם מתכוונים למקם אותה עבור הצילום? צלם אוכל עובד בסטודיו מקצועי ומצויד היטב. אך גם לכם יש לא מעט אפשרויות. אם נעזרים בשולחן, איזה שולחן? אם אין לכם שולחן שנראה לכם מתאים מספיק, מפה עשויה להיות הפתרון. אולי על השיש? ניתן כמובן לצלם גם בחוץ ולקבל ערך מוסף כמו הנוף שבמקום, בתור רקע. 
  2. מה לצלם? – במהלך צילומי אוכל, מצלמים לרוב לא רק את נושא הצילום העיקרי. כלומר לא רק מנה מסוימת, אלא גם מגוון אובייקטים נוספים שעשויים להיות קשורים אליה או משלימים אותה בצורה מסוימת. זה מה שנקרא "סטיילינג" במונחים מקצועיים. כצעד ראשון בכך, ברוב המקרים כדאי לשים מנה בצלחת או קערה שתורמות לתמונה. אולי עם כלי הגשה (כמו מצקת) וסכו"ם בהתאם לאופי המנה. אם נהוג להגיש מנה עם רוטב מסוים שמוסיפים לפי טעם אישי, אז יתאים להוסיף צלוחית נאה עם רוטב כזה. וכן הלאה. 
  3. לחשוב באופן יצירתי – יצירתיות היא מה שנותן ייחודיות. מחד, זו עשויה להיות יצירתיות במנה עצמה, שכל מי שיסתכל בתמונה יבין. אך זו יכולה להיות גם יצירתיות שלכם כצלמים חובבים, באופן הצילום. אם המנה כוללת למשל תיבול עם רוזמרין, אולי תרצו להוסיף עלה רוזמרין לתמונה. אם זו מנה עם אבטיח, קליפת האבטיח המרוקנת עשויה לשמש כקערה מאולתרת.  
  4. להשקיע בקומפוזיציה – בכדי לקבל תמונה טובה באמת, לא מספיק "לזרוק" לתוכה כמה פריטי סטיילינג מעניינים. צריך אף לחשוב כמו צלם אוכל ולסדר אותם באופן אטרקטיבי ונאה. בהקשר זה, כדאי לשים לב בין השאר לצבעים. מחד, מאחר שאוכל הוא מטבעו דבר צבעוני וכדאי לנצל זאת. מאידך, מאחר שצבע ושילובי צבעים תופסים מייד את העין ומשאירים רושם כללי חזק.שימו לב שטבחים עושים במילא מעין סטיילינג למנה עצמה, באופן שבו הם מסדרים אותה. אך מאחר שכאן מדובר על צילום מזון ולא על הכנת מזון לאכילה ממש, משתמשים למטרה זו גם (במידת הצורך) בעזרים מלאכותיים. צילום אוכל מקצועי עשוי למשל לשלב בצילום קוביית קרח מלאכותית למשקה אלכוהולי, הוספת צריבה לסטייק מבשר, הוספת שמן ומרכיבים אחרים למנה לריענון שלה וגם הוספת ספריי מיוחד לבקבוק קר כדי להראות את תהליך האידוי. גישה כזו לא מפריעה לצופה בתמונה והיא מקלה על הצלם. כמובן, האוכל יהיה בכל מקרה אמיתי! אך הרעיון הוא להציג אותו במיטבו. באופן דומה, אם סלט נראה יבש ולא טרי אחרי כמה דקות של המתנה לצילומים, ניתן לערבב אותו או להוסיף שמן.
  5. להיות ערים למצב המנה – נכון שאי אפשר להעביר בצילום מהם הטעם, אבל מצד שני, גם לא חייבים להסתפק במראה המנה הבסיסי. למה הכוונה? אם זו מנה שמוגשת חמה, האדים שעולים ממנה עשויים להמחיש זאת וגם לתרום מבחינה אסתטית. אלה שיקולים שעשויים להיכנס בתכנון אופן הצילום. בהמשך, תוך כדי הצילומים השונים שתבצעו, כדאי לשים לב גם לשינויים במצב המנה. אם נחזור לדוגמת האדים – האדים לא יישארו שם זמן רב (אלא אם ישנו מתקן חימום ששומר על הטמפרטורה). אגב, שימו לב למרחק מאובייקט הצילום. אוכל נהוג לצלם ממרחק קרוב יחסית, אחרת לא רואים מספיק פרטים. 
  6. להבטיח תאורה טובה – צילום אוכל מקצועי, חובבני ולמעשה כל צילום באשר הוא, מושפע מאוד מאופן השימוש בתאורה. לגבי זה מקובל ומומלץ להאיר היטב אך לא בצורה ישירה. לכן לא כדאי למהר ולהשתמש בפלאש, אם בכלל. כמו כן, בתור צלמים חובבים, עומד לרשותכם שפע אור טבעי, באמצעות פתיחת חלונות וכמובן בצילום בחוץ. 
  7. להשקיע בחצובה – נכון, אפשר לצלם אוכל באופן סביר אפילו עם סמארטפון שמחזיקים ביד. אבל גם עבור צילום כחובבים, כדאי להשקיע בחצובה. אפילו חצובה בסיסית ולא יקרה, תשדרג יכולות הצילום שלכם. הדבר מתאים מאוד כמובן, עבור אובייקטים סטאטיים לצילום כגון אוכל. ואגב – ניתן לחבר לחצובות גם טלפונים סלולאריים. 
צילום מוצרים ליחסי ציבור צילום לקמפיין יח"ץ פרסומי צילום פורטרטים ותמונות פרופיל לקבוצות צילום מכון קוסמטיקה ויופי